Zonnehuisgroep Amstelland kiest voor Hertek Care en Sonevo als totaaloplossing voor zorgtechnologie

Na een uitgebreid selectietraject heeft Zonnehuisgroep Amstelland gekozen voor Hertek Care als strategisch partner voor zorgtechnologie. Het bieden van passende zorg, zowel nu als in de toekomst, vormt een enorme uitdaging voor zorgorganisaties. De veranderende en complexe zorgvraag, arbeidsmarktkrapte en de dubbele vergrijzing spelen hierbij een belangrijke rol.

Anders kijken naar ouder worden en naar de zorg; deze uitdaging gaat Zonnehuisgroep Amstelland aan en ze helpen ouderen met professionele en persoonsgerichte ondersteuning. Zorgtechnologie speelt een belangrijke rol bij deze maatschappelijke opgave. Zorgtechnologie ondersteunt zorgmedewerkers en levert een belangrijke bijdrage aan de huidige uitdagingen in de zorg, zowel in het verpleeghuis als in de thuissituatie.

Strategisch partner voor zorgtechnologie
Samen met Crystal ICT heeft Zonnehuisgroep Amstelland een uitgebreide selectieprocedure doorlopen om tot de keuze te komen voor een strategische partner voor zorgtechnologie. Na een lang en intensief traject is gekozen voor Hertek Care die met haar expertise betreft (het succesvol toepassen van) zorgtechnologie onderscheidend was. De aanpak van Hertek Care sluit volledig aan bij de visie van Zonnehuisgroep Amstelland, waarbij men met plezier en trots zoveel mogelijk ouderen wil helpen met professionele ondersteuning.

In Sonevo, ontwikkeld door Hertek Care, komen diverse zorgtechnologieën overzichtelijk samen. Als zorgtechnologisch ecosysteem is Sonevo continu in ontwikkeling, met waardevolle functionaliteiten en datadiensten waarmee de kwaliteit van zorgverlening verbetert. Dit zorgt voor rust en overzicht, verlicht de taken en verhoogt het werkplezier van de verzorgers, met als resultaat meer tijd voor warme zorg. Zonnehuisgroep Amstelland gaat een actieve rol vervullen in de ontwikkeling van Sonevo met als doel samen de zorg te verbeteren. Beide partijen zien uit naar een succesvolle samenwerking waarbij zorgtechnologie centraal staat ter verbetering van het zorgproces van Zonnehuisgroep Amstelland. De komende periode (2024-2025) worden diverse Zonnehuizen, waar zowel Somatische als PG-cliënten wonen, door Hertek Care voorzien van zorgtechnologie met de Sonevo. De Zonnehuizen Amalia en Beatrix in Amstelveen zijn als eerste in uitvoering genomen.


Over Zonnehuisgroep Amstelland

Zonnehuisgroep Amstelland biedt een breed, flexibel pakket aan services en diensten voor ouderen op het gebied van wonen, zorg, behandeling en welzijn, met specialisaties in dementie en geriatrische revalidatiezorg (Topcare-predicaat). Vanuit 10 Zonnehuizen in de gemeenten Amstelveen, Amsterdam, Ouder-Amstel, De Ronde Venen en omstreken, leveren ruim 2.000 medewerkers, leerlingen en vrijwilligers hoogwaardige zorg en ondersteuning aan ruim 2.000 ouderen.