Sonevo optische monitoring draagt bij aan welzijn, veiligheid én meer tijd voor warme zorg

Betrouwbare meldingen dragen bij aan het verlichten van de taken van de zorgverlener

Met het tekort aan zorgverleners en een toenemend aantal cliënten, moet de zorg op zoek naar innovatieve oplossingen om de kwaliteit van de zorg te behouden of zelfs te verbeteren. ‘Sonevo optische monitoring'* kan in Sonevo én specifiek toegespitst op de zorgvraag worden toegepast. Zo draagt Sonevo optische monitoring bij aan veiligheid, welzijn én meer tijd voor warme zorg.

Als zorgtechnologisch ecosysteem is Sonevo, ontwikkeld door Hertek Care, de totaaloplossing voor zorgtechnologie. Sonevo maakt zorgtechnologie altijd, overal en voor iedereen op een uniforme wijze beschikbaar. Zorgverleners werken met een gebruiksvriendelijke en intuïtieve app, waarin ook ‘Sonevo optische monitoring’ beschikbaar is.

Altijd inzicht in de actuele status van een cliënt op privacyvriendelijke wijze
Sonevo optische monitoring is geschikt voor diverse camera's. De krachtige AI-module op de camera detecteert wat er in een kamer gebeurt en rapporteert dit als status of alarm in Sonevo. Voorbeelden van een status zijn ‘uit/in bed’ of ‘uit kamer’. Dankzij intelligente scenario’s in Sonevo is het mogelijk om deze statussen ook als alarm in te stellen, bijvoorbeeld bij het overschrijden van een bepaalde tijdsduur of bij een val. In dit geval wordt er direct een alarm verstuurd naar de zorg. De scenario’s zijn op cliëntniveau instelbaar, op basis van de zorgbehoefte van de betreffende cliënt. Dit geeft de zorgverlener rust en overzicht. Wanneer een cliënt een specifieke zorgvraag heeft, bijvoorbeeld hulp bij het uit bed gaan, kan een intelligent scenario direct een alarm genereren wanneer de cliënt de intentie heeft om uit bed te gaan. De zorgverlener kan hierdoor snel reageren en de hulp leveren die benodigd is.

Data afkomstig van de alarmen en meldingen kan tevens, met ondersteuning van overzichtelijke rapportages, worden ingezet voor bijvoorbeeld leefpatroonmonitoring van een cliënt. Zo kunnen patronen in het leefpatroon van een cliënt worden ontdekt. Dit maakt het mogelijk om het zorgproces af te stemmen op de persoonlijke zorgvraag van de cliënt.

De bezorgdheid van zorgorganisaties ligt in veel gevallen bij het bewaken van de privacy van cliënten. Sonevo optische monitoring is, in combinatie met Sonevo, uitermate flexibel inzetbaar door de verschillende privacyniveaus. Op deze manier wordt de privacy van de cliënten gewaarborgd op basis van hett beleid en de visie van de zorgorganisatie. Het hoogste privacyniveau zorgt ervoor dat enkel alarmen en bewonersstatussen zichtbaar zijn in de Sonevo App, waarbij het oproepen van videobeeld niet beschikbaar is. Bij het laagste privacyniveau is het mogelijk om alarmen en bewonersstatussen in te zien, en zijn videobeelden op ieder moment te bekijken.

Meer informatie
Benieuwd wat Sonevo optische monitoring kan betekenen voor jouw zorgorganisatie? In een demo tonen wij graag hoe Sonevo bijdraagt aan veiligheid, welzijn en meer tijd voor warme zorg. Vraag de demo aan.

De voordelen van ‘Sonevo optische monitoring’
Geïntegreerd in Sonevo biedt Sonevo optische monitoring de volgende voordelen:

  • Betrouwbaar en accuraat, niet noodzakelijke alarmen nemen drastisch af.
  • Verlaagt de fysieke belasting van de zorgverlener omdat niet noodzakelijke controlerondes tot een minimum beperkt worden.
  • Rust en overzicht op de werkvloer dankzij alarmen en statussen waardoor de zorgverlener kan focussen op waar het écht om gaat: het verlenen van warme zorg
  • Persoonlijke zorgbeleving omdat gedrag van cliënten wordt herkend en verwerkt in slimme scenario's op cliëntniveau.
  • Optimale waarborging van de privacy dankzij verschillende privacyniveau's.
  • Registratie & analyse van het beeld door de AI-sensor in de camera. Dit voorkomt zware netwerkbelasting of extra hardware.
  • Eenvoud in installatie en beheer, wijzigingen in de kamer worden direct herkend.
  • Data uit Sonevo kan, dankzij overzichtelijke rapportages, worden ingezet voor leefpatroonmonitoring en optimalisatie van het zorgproces.

Sonevo hart voor zorgtechnologie
In Sonevo, de totaaloplossing van Hertek Care, komen diverse zorgtechnologieën overzichtelijk samen. Als zorgtechnologisch ecosysteem is Sonevo continu in ontwikkeling, met waardevolle functionaliteiten en datadiensten die de kwaliteit van zorgverlening verbeteren. Dit zorgt voor rust en overzicht, verlicht de taken en verhoogt het werkplezier van zorgverleners. Het resultaat is dat er meer tijd overblijft voor wat er écht toe doet: het verlenen van warme zorg.


*Sonevo optische monitoring is powered by Vision Intelligence – VI Care