Stimuleringsregeling Technologie in Ondersteuning en Zorg (STOZ) is opengesteld

Met deze regeling ontvang je als zorgorganisatie tot €750.000 subsidie voor een oplossing die (o.a.) bijdraagt aan het zorgen voor en/of ondersteunen van meer mensen met minder of hetzelfde aantal medewerkers. Zo blijft er meer tijd over voor wat er écht toe doet: het verlenen van warme zorg!

Implementatiestart
Voor het ontwikkelen van een strategie en implementatieplan voor de inzet van digitale of hybride processen in zorg of ondersteuning.

Opschalingsproject
Voor de implementatie en het opschalen van bewezen digitale of hybride processen in zorg of ondersteuning. De digitale of hybride processen die in aanmerking komen voor het opschalingsproject moeten op het STOZ-overzicht staan.

Evaluatieproject
Ook voor de implementatie en het opschalen van digitale of hybride processen in zorg of ondersteuning. Het verschil met de opschalingsroute is dat de op te schalen processen (nog) niet op het STOZ-overzicht staan en dat voor de projecten een evaluatie met waardebepaling moet worden uitgevoerd. Na deze evaluatie en waardebepaling kunnen deze processen mogelijk op het STOZ-overzicht komen te staan.

Bespreek met ons de mogelijkheden betreft de STOZ-regeling en het toepassen van zorgtechnologie voor jouw zorgorganisatie.

Neem contact op


Over de STOZ-regeling
De hoogte van de STOZ-regeling is maximaal 50% van de subsidiabele projectkosten met een maximum van €25.000 bij een implementatiestart tot €750.000 bij een opschalings- of evaluatieproject. Aanbieders van zorg of ondersteuning (Wmo 2015, Zvw, Wlz, Jeugdwet of Wpg) kunnen een aanvraag indienen in samenwerking met een of meerdere inkopers (gemeenten, zorgverzekeraars, zorgkantoren) en met andere aanbieders.

Belangrijkste voorwaarden
Er zijn een aantal voorwaarden waar rekening mee gehouden moet worden. Deze staan vermeld op de website van de RVO. Hier staat ook meer informatie over de STOZ-regeling: Stimuleringsregeling Technologie in Ondersteuning en Zorg (STOZ) (rvo.nl).


Besparen en verlichten van het werk
De STOZ-regeling richt zich op het besparen en verlichten van het werk van zorg- of ondersteuningsmedewerkers en het langer thuis blijven wonen van mensen met een (groot risico op) chronische ziekte of beperking met gelijkblijvende of verminderde inzet van zorg- of ondersteuningsmedewerkers. Door het toepassen van digitale of hybride processen:

  • zodat meer mensen met een zorg- of ondersteuningsvraag geholpen kunnen worden met minder of hetzelfde aantal medewerkers;
  • die de kwaliteit van leven verbeteren van mensen met een (groot risico op) chronische ziekte of beperking;
  • die zorg- of ondersteuningsmedewerkers in staat stellen om een betere kwaliteit van dienstverlening te kunnen leveren met minder werkdruk en meer voldoening.
  • samen met zorgorganisaties bekijken wij de mogelijkheden die de STOZ-regeling biedt betreft het toepassen van zorgtechnologie.